Lysi rendelés

Miért a

?

Ha az ember biztonságot szeretne az autójával, akkor a Volvo a választás. Ha kiváló acélt szeretnénk, akkor a svédacélt célozzuk meg. Pörköltet Magyarországról, whiskyt Skóciából, parfümöt pedig Franciaországból vennénk, igazi chilit (jalapeño) pedig Mexikóból stb…..

Mi a helyzet egy olyan anyaggal, amihez nem ragadt évszázadok alatt márkanév és felkapottsága miatt minden második utcasarkon árulják és többnyire ember számára fogyaszthatatlan minőségben (norvég hivatal alapján) ?

Igen az Omega-3  ma már lassan minden csapból folyik, mert felkapott lett, viszonylag drága, és valóban nagy szükség van rá. De mit kell figyelembe vennünk, hogy emberi fogyasztásra a legalkalmasabb terméket vegyük meg.

Melyek azok a kiválasztási kritériumok, amelyek alapján színvonalban és árban is az ideális terméket kapjuk?

ne növényi eredetű legyen (nagyon alacsony az EPA-DHA kihozatal)
ne meleg vízi hal legyen az alapanyag
tiszta, szennyezésmentes hidegvízű tengerből származzon
ne nagytestű hal legyen a mérgek lerakódása miatt
ne mesterségesen (akvakultúrában) tenyésztett hal legyen
megfelelő összetételű legyen az olaj
ne tartalmazzon tartósítószert, ugyanakkor ne legyen avas (TOTOX érték 5 alatti)
ne pár éves múltra tekintsen vissza a gyártó, és legyen minősítése
az adott ország várható maximális életkora, magasabb legyen az európai átlagnál.

 

Ezekkel a megszorításokkal már nem is olyan sok cég maradt a rostán. Nem egészen egy éves kutatás és tesztelés után, az Izlandon található LYSI céget találtuk a legjobbnak.

Lássuk miért is:

A céget 1938. január 10-én jegyeztette be Tryggvi Olafson, miután az USA-beli Upjohn Company nagy mennyiségű tőkehalmáj olajra adott megrendelést, amit már manufakturális módszerekkel nem lehetett teljesíteni. Olafson 1937-ben Norvégiába utazott, és megrendelte a gyártáshoz szükséges gépeket.

A tőkehal májolaj miatt már akkoriban is nagy volt a kereslet a az A és a D vitaminok fontossága miatt. A Lysi hamarosan Izland legnagyobb tőkehal májolaj termelőjévé vált Izlandon. Az 1950-es években a kereslet jelentősen lecsökkent, és az árak is lefele zuhantak. Tartott ez mindaddig, amíg 1979-ben a kutatók arra a következtetésre nem jutottak, hogy a hal lipidek nagyon nagy mértékben csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A Lysi ezek után növelte a hangsúlyt a kutatás- fejlesztésre, aminek következtében a Lysi ma az Omega-3 területén a gyártástechnológiában is vezető szereplő. 2012-ben a Lysi a feldolgozás minden szakaszára új feldolgozó üzemeket nyitott meg, és ezzel az egyedülálló felszereltséggel a legmodernebb gyártástechnológiát alkalmazza.

Tanúsítványok

Miért kell az Omega -3 a szervezetnek ?

omega-3 érrendszer

Mert gyógyír

 • szív-és érrendszeri megbetegedéseknél,
 • az ízületi gyulladásoknál,
 • a ráknál, az allergiáknál,
 • a diabétesznél,
 • a reumánál,
 • a magas vérzsír tartalomnál és
 • az idegrendszeri megbetegedéseknél,
 • felgyorsítják az öregedési folyamatokat,
 • jelentősen befolyásolják az általános közérzetet.

Teremtsünk  egyensúlyt

Majdnem mindenki túl sok Omega-6 zsírsavat fogyaszt, (telítetlen növényi olajokat, napraforgó olajat, kukoricacsíra olajat, keményített növényi olajokat, és nagyon kevés Omega-3-at eszünk (algák, krill, tengeri halak úgymint makréla, lazac, szardínia, mert ezek a halak algákat esznek.

A növényi eredetű Omega-3-ak és magolajak (lenmagolaj) a kis hatásfokú EPA/DHA átalakítás miatt nem annyira előnyösek számunkra.

Táplálkozásunkban egyensúlyban kell lennie az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak (3:1 és 5:1 közöttig elfogadható még). A túlzott Omega-6 arány testünk sejtjeiben gyulladásokhoz vezet, melyek mielőtt még panaszokat és fájdalmakat okoznának, már óriási károkat tesznek bennünk, anélkül, hogy éreznénk azt!

A mai táplálkozási szokásaink, a sok gabonával és növényi olajokkal túlzott Omega-6 dominanciát okoznak, ami az arányokat 30:1-hez is eltolhatja. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a gyulladások a fő bűnösök .

 • szív-és érrendszeri megbetegedéseknél,
 • az ízületi gyulladásoknál,
 • a ráknál, az allergiáknál,
 • a diabétesznél,
 • a reumánál,
 • a magas vérzsír tartalomnál és
 • az idegrendszeri megbetegedéseknél,
 • felgyorsítják az öregedési folyamatokat, és jelentősen befolyásolják az általános közérzetet.

 

omega-6 kaja
omega3 merleg
alga
halolaj

Egyedülálló Omega-3

Az Omega-3-akat, mint fentebb már említettük, algák, növények vagy halak tartalmazzák szénsav észter illetve triglicerid formájában. A növények viszont csaknem kizárólagosan a számunkra nem olyan előnyös α-linolénsavat tartalmazzák, amíg az angolnában, pontyban és szardíniában valamint a vörös algákban főleg a DHA és az EPA a mérvadó. A halak ezeket a zsírsavakat az algával való táplálkozásukkal viszik be a szervezetükbe.

Hogyan jut a szervezetbe?

Az Omega-3 zsírsavat testünk nem tudja előállítani, ezért azt élelmiszerként kell szervezetünkbe bevinnünk. Legjobb forrásai az: algák, halak, és tenger gyümölcsei.

Az Omega-3-at nekünk algákból és óceáni halakból kell kinyernünk, nem növényekből vagy magvakból. Toxikológiai okok miatt meggondolandó viszont a hosszú életű rablóhalak fogyasztása, melyek ólmot illetve higanyt tartalmazhatnak, és pl. havi 114 g kardhal, vagy 454 g tintahal fogyasztása már mérgező lehet. Majdnem aggodalom nélkül fogyaszthatjuk viszont a szardíniát, a szardellát és a makrélát (havi 2750grammal), vagy még jobb a vadlazac 3620 grammal havonta.

Ha valamit biztos megoldásnak lehet nevezni, akkor a legbiztosabb megoldás a az omega-3 halolaj formába való bevitel, legalább napi 1 200 mg mennyiségeben.

 

 

Kihez fordulhatsz, ha kérdésed van

Pató Sándor képe
Pató Sándor 1951

A pekingi Kundawell Intézetben folytattam egészséges életmóddal kapcsolatos tanulmányokat, valamint Shaolinban, egészség-megőrző, és erősítő Chi Kungot sajátítottam el.

 

Köszönöm a felbecsülhetetlen tudású Xu Ming Tang professzornak, a TCM és az Imagetherapy tudás átadását, valamint Dr. Vitalij Samsonovnak a dietológiával kapcsolatos oktatásait.

Péter István képe
Péter István 1962

1997-ben a szívműtétem után kezdtem egy kicsit érdeklődni az egészség vonallal, de mindez akkor fokozódott, amikor egy év vérhígító szedése után a belgyógyász azt mondta, hagyjam el a vérhígító gyógyszert, mert attól van a mindennapi kínzó gyomorfájásom.

Nagyon csodálkoztam, hiszen a műtét után azt mondták, hogy egész életemben kell szedni ezt a gyógyszert. Most már tudom, hogy szerencsém volt, hogy olyan orvossal akadt össze a bajuszom, aki nem csak felíró volt, de törődött is az ember egészségével és az alternatív módszerekhez terelt.

1998 óta semmilyen gyógyszert nem szedek, minden egészségügyi problémát természetesen oldok meg és ezt kívánom mindenkinek, hogy sajátítsa el a tudást, ami ehhez szükséges.

Lysi halolaj

a speciális olaj, amit naponta fogyasztunk

A LYSI tőkehal máj...

...olaj tiszta természetes forrásból származik az Észak Atlanti Óceán vizéből Izland partjainál fogott halak (Gadus morhua morhua) májából. A halak természetes reprodukciója végett a kifogott hal mennyisége limitált.

Kitűnő forrása...

... a tőkemáj halolaj az Oega -3 zsírsavaknak, ami kíméletes technológiával kerül kivonásra. A- és D- vitaminban gazdag, hozzáadott E-vitamint is tartalmaz. Az omega-3 zsírsavak a keringési rendszer egészséges működéséhez. A tőkehal máj olaj kedvező hatással van az általános egészségi állaptra.

Javasolt...

...azoknak fogyasztani, akik kevés tengeri eredetű táplálékot fogyasztanak illetve szeretnék egyensúlyba hozni az omega-3 : omega-6 arányát a szervezetben.

 

 

Napi ajánlott mennyiség...

... felnőtteknek 2 teáskanál, (10 ml)

... gyermekeknek 1 teáskanál (5 ml)

Tárolás...

...száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. Felbontás után a hútőszekrényben, ahol kissé zavarossá válhat az alacsonyabb hőmérséklettől, de ez nem befolyásolja a termék minőségét. Gyermekektől is óvjuk  gondosan elzárva.

Minőségét megőrzi...

... dobozon feltüntetve. ( hónap, év)

Összetevők...

...hidegen sajtolt tőkehalmáj - olaj E-vitamin, aroma.

 

 


Tápanyagok az ajánlott napi mennyiségben1 teáskanál 5 ml - gyermekeknek2 teáskanál 10 ml felnőtteknek
Energia tartalom170 kJ /  41 kcal340 kJ /  82 kcal
Zsír4,6 g9,2 g
ebből telített zsírsavak0,8 g1,6 g
egyszeresen telített zsírsavak2,3 g4,6 g
többszörösen telített zsírsavak1,5 g3,0 g
EPA - eikozapentaénsav340 mg680 mg
DHA - dokozahexaénsav468 mg930 mg
Fehérje0 g0 g

 

VitaminokMennyiség*RDA*RDA*RDA*RDA*RDA*RDA
   4-6 év70-10 év11-14 év15-18 év Felnőttek 
 A - vitamin 230 µg 46%33%29%29%460 µg 58%
 D - vitamin 4,6 µg 46% 46% 46% 46%9,2 µg 184%
 E - vitamin 4,6 mg 77%66%46% 46%9,2 mg77%
        

 

Lysi halolaj

4 490 Ft / üveg

kb 1 havi adag

Lysi halolaj

Szállítás

Ha a megrendelését péntek délig leadja, akkor a  kiszállítás következő héten szerdán történik, ami azt jelenti, hogy legkésőbb péntekig Ön megkapja a terméket. Ha nem sikerül leadni péntekig a rendelést, akkor előfordulhat, hogy nem fér bele a szerdai szállításba ezért késhet egy hetet. A kiszállítás GLS. vagy MPL szolgálattal történik.

 

 

Hogyan kapja meg az ajándékot?

A megrendelő kitöltése után Ön automatikusan eljut az ajándék letötéltési oldalára, ahonnan egyetlen kattintással a számítógépére mentheti ezt az igencsak hasznos kézikönyvet.

 

Technikai információ

Az alábbi megrendelő kitöltése után, Ön kap egy e-mailt, ahol lesz egy visszaigazoló link, amire rá kell kattintani, hogy a megrendelés érvényes legyen. Ha nem kattint rá a visszaigazoló e-mailban levő linkre, akkor a rendelés érvénytelen. Ha nem találja az e-mailt kérem nézze meg a SPAM mappában, vagy ha GMail fiókot használ, előfordulhat, hogy a promóciók között lesz az e-mail.

Ha a visszaigazolás után negyed órán belül nem kap visszaigazoló e-mailt kérem keressen a +36 70 6025 302 telefonos elérhetőségen, vagy írjon a info@moleqla.hu e-mail címre.

Rendelés

Natúr tiszta tőkehalmájolaj (240 ml) 1 db 4 200 Ft
Citromos ízesítésű tiszta tőkehalmájolaj (240 ml) 1 db 4 200 Ft

Szállítási kondíciók*
Megjegyzés